top of page
  • Фото автораAdmin

Широка Масляна


16 лютого в нашій школі дуже весело пройшло свято Масляної, метою якого було розширити і поглибити знання дітей про давні народні обряди та звичаї, пов'язані зі святкуванням проводів Зими та зустрічі Весни, свята Масляної, а також сприяти відродженню та впровадженню їх у життя, виховувати любов до рідного краю, до культури та надбань українського народу.

Усе відбувалося на свіжому повітрі. Спочатку пройшов "Ярмарок млинців", де від кожного класу були представлені різноманітні ласощі, серед яких млинці, приготовані самими ж учнями.

Наївшись досхочу солоденького, усі школярі зібралися на подвірʼї, де пройшов святковий концерт з піснями, іграми, танцями та хороводами. За традицією, звісно ж, було спалено опудало, яке символізує Масляну. Діти закликали, щоб зима забрала все погане, а з весною прийшло лише хороше. Посмішки дітей не залишали їхні обличчя.

Такий захід – гарна нагода віддати шану народним традиціям та звичаям, пов’язаним зі святкуванням Масляної, а також надати дітям можливість продемонструвати свої артистичні здібності. Свято пройшло в теплій, дружній, майже родинній атмосфері, згуртувавши всіх школярів та мешканців селища, а вражень від нього лишилось щонайменше на цілий рік.


2 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page