top of page
  • Фото автораAdmin

«Нумо, козаченьки»

14 жовтня відзначається День українського козацтва, День Захисника України та свято Покрови Пресвятої Богородиці.

Напередодні цих свят, 11 жовнтя, в нашому закладі пройшов національно-патріотичний конкурс–гра для 3-4 класів «Нумо, козаченьки».

Метою цього заходу було : поглибити знання дітей про свята: (День Захисника України, Пресвятої Покрови); ознайомити зі звичаями та традиціями; звернути увагу на те, що це свято безпосередньо пов’язане з козаками; сприяти згуртуванню шкільного колективу під час розваг; розвивати силу, спритність, наполегливість; виховувати дружні стосунки, патріотичні почуття.

Святкове дійство на підтримку відродження патріотизму та збереження здорового способу життя розпочали ведучі Головіна Анастасія та Кіосєва Марія, які багато цікавого розповіли про запорізьких козаків, їх традиції, побут, звичаї. Команди-учасниці під музику козацького маршу вишукались перед глядачами. У рамках заходу прой­шли по­казові ви­ступи команд «Козачата» та «Нащадки козаків», які продемон­стру­вали козацьку завзя­тість та хист, яскраві по­єдинки з му­жності, що запалю­вали публіку козацьким ду­хом. У заході взяли участь також і дівчата, які своєю спритністю та логічним мисленням не поступались юнакам. Учасникам довелось пройти через одинадцять випробувань: «Стройова підготовка» , «Острів прислів’їв», «Богатирів» «Стрибки на скакалці», «Загадки», «Осідлай коня та переправся на інший берег» , «Влуч у ціль», «Кегельбан», Конкурс капітанів «Бій подушками», «Танцювальний» та «Козацька пісня».

Переможницею у військово-патріотичному конкурсі-грі «Нумо, козаченьки - 2019» стала команда 3-го класу «Козачата»

Святковий захід супроводжува­вся веселим та запальним фольклором: «Гей, там на горі Січ іде», «Козаки», «Наш козацький край», «Проводи на Січ». Свято закінчилося гарним настроєм, позитивним зарядом та морем вражень.



65 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page