top of page
  • Фото автораAdmin

Фестиваль активної молоді

На питання «Чого не вистачає сучасній молоді?» можна відповісти по-різному. Ми вважаємо, що їй дуже не вистачає схвалення та допомоги дорослих в їх починаннях. Саме такою підтримкою можна назвати проект «Молодь для молоді: змінюємо життя в громаді разом», першим етап якого став курс тренінгів «Як стати успішним», а другий ― участь у конкурсі проектів та проведення Фестивалю активної молоді.

3 травня в ЗОШ №7 с. Дружба Торецької ВЦА Донецької області відбувся яскравий, веселий, сповнений досвідом та практичними порадами, Фестиваль активної молоді. Його повністю продумали, спланували та організували ініціативні підлітки с. Дружба за підтримки Олени Бєлік та Олени Кулік, фасилітаторів Простору підтримки «БФ «Карітас Краматорськ», та за фінансового сприяння МБО Partnership for Every Child / Кожній дитині у рамках програми UNICEF Ukraine «Посилення життєстійкості та підвищення громадської активності підлітків і молоді у східній Україні» за фінансової підтримки Європейського Союзу (ЄС).

Ділились своїми історіями успіху, розмірковували про складові громадської активності молоді та відповіли на питання, що цікавили учасників фестивалю, запрошені спікери панельної дискусії ― Вікторія Сірік Голова Відділу молоді та спорту міста Торецьк, Коля Дорохов (Kolya Dorohov) , Голова ГО «ВільХа», Єгор Кучерук засновник БирБерлога / BirBerloga - креативное пространство, Олена Шевчук представниця ГО «Ґрунт» та волонтерського руху Культурні хулігани Торецьк, а також представниця ініціативний групи Ольга Рагузіна.

Наступним етапом стала робота в малих групах на спеціальних тренінгових локаціях, де на молодь чекали запрошені експерти. Alena Kucheruk співзасновниця ГО «Шифт» та тренер з соціального підприємництва розповідала про генерування ідей та бізнес навички, Наталья Запишная (Zapishna Natalia) методист Донецького обласного дитячо-молодіжного центру ― про тайм-менеджмент та «формування себе», Микола Дорохов розкривав особливості громадського активізму. В той самий час Єгор Кучерук провів відкриту сесію для вчителів, темою якої стали шляхи порозуміння між сучасними учнями та педагогами, а запальні представниці «Культурних хуліганів» відпрацьовували з учасниками танцювальні рухи для флешмобу та свята фарб холі.

Після кавової перерви на учасників фестивалю чекав заключний етап ― свято фарб холі «ColorБум». Запальна музика від «Культурних хуліганів», сміх, веселощі та різнокольорові фарби перетворили шкільний двір на вільний простір креативу, активності та дружби. А завершенням стало вручення подарунків для всіх учасників заходу. Ними стали креативні щоденники для розвитку своєї особистості та набори авторських наліпок, розроблених ініціативною групою. А ще, на згадку про спільну активність, кожен учасник міг обрати собі фото зі спеціально розробленої «фотосушки».

Цей захід зміг довести, що з підтримкою дорослих, підлітки починають вірити в власні сили та можуть творити справді потужні проекти та керувати ними від початку та до успішного завершення.


25 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page